Paraguay - Reisverslag uit Encarnación, Paraguay van Lieke Son - WaarBenJij.nu Paraguay - Reisverslag uit Encarnación, Paraguay van Lieke Son - WaarBenJij.nu

Paraguay

Blijf op de hoogte en volg Lieke

12 Oktober 2015 | Paraguay, Encarnación

Afgelopen maandag tot en met donderdag heb ik kort kennis gemaakt met Paraguay. Mijn originele plannen om heel Paraguay zijn ingekort tot alleen ciudad del este (Itaipu dam) en Encarnacion bezoeken. Vooral omdat er volgens vele niet erg veel te doen is behalve het Paraguayse pantanal, meer natuur gebieden en encarnacion.

Itaipu dam is de uitvinding waar de Paraguayanen het meest trots op zijn: een gigantische dam die 80 procent van de energie voorziening in zijn eentje produceert. Wat ze niet vertellen is dat door deze dam, vele gezinnen hebben moeten verhuizen en watervallen die nog groter waren dan de Iguacu falls zijn overstroomd. Die avond heb ik meteen een bus doorgenomen naar Encarnacion waar ik hartelijk werd verwelkomd door Cesar en zijn famillie (wisselend zijn moeder, tante oom, nichtje etc.). Cesar heeft een gigantisch huis waar ik mijn eigen vertrekken in had (met prive badkamer!). We hebben heel veel samen tedere (een soort koude thee gedronken) en hij heeft me de stad laten zien. De dag daarop ben ik zelf de Jesuit missions wezen bezoeken. Dat zijn oude ruines van missionarissen die hun best deden om de imboorlingen te overtuigen van het christendom zonder ze allemaal te vermoorden. Helaas heeft het Spaanse rijk uiteindelijk besloten dat deze Jesuits te veel macht hadden in de Jungle, vandaar dat het nu ruines zijn (en er geen echt imboorlingen meer bestaan).

Woensdag avond ben ik met de famillie mee gegaan naar een echt paraguyaans voetbal feest: de 103e verjaardag van de voetbalclub cerros (inclusief eten). En dan sta je zomaar opeens op de foto met een blijkbaar bekende voetbal speler..? Donderdag heb ik de bus genomen naar Buenos Aires (waar ik vrijdag ochtend aan ben gekomen). En op het moment ben ik me hier nog steeds erg goed aan het vermaken! Helaas is het internet hier erg traag en heb ik steeds maar weinig tijd om te schrijven dus ik weet nog niet wanneer ik het volgende verslag kan schrijven.

• 12 Oktober 2015 - 21:44

Rob:

Luxe verblijf daar. En dan zit je daar zomaar op de set van de film "The Mission". En dan voetbal, dat is pas belangrijk in Latijns Amerika. Benieuwd hoe het verder gaat.

• 13 Oktober 2015 - 22:30

Oma Riet:

Ik blijf jouw reis volgen,dus ik probeer te reageren ,maar soms lukt het niet op de site te komen.
    Zo kom ik wel veel van Latijns Amerika te weten.groetjes van oma Riet!